foto


L'Aula de Filosofia Perenne és un espai per a compartir i comentar lectures sobre la filosofia de tots els temps, la saviesa comuna a totes les tradicions, religions i escoles de pensament.

L'Aula és una activitat d'aprofundiment i per tant requereix un cert nivell de dedicació, comprensió de texts amb complexitat alta i d'intensitat en el debat.

L'aula està constituïda per les persones que ho volen i estableix el seu propi mètode i mecanismes de funcionament sense oblidar l'objectiu que és l'estudi compartit del coneixement per a acostar-nos a la saviesa.

Les sessions són mensuals, els primers dimecres de mes de 19 a 21 h. a la Casa de Cultura de Girona.


CURS 2018-19

Proposta de treball: Aquest curs l'Aula recupera la lectura i el treball sobre un únic llibre. L'obra central sobre la que girarà tota l'activitat de l'aula serà el llibre de Ken Wilber "La práctica integral de vida" (Editorial Kairós).

En aquesta obra Wilber combina la "teoria integral de tot", una de les versions contemporànies més atractives de la filosofia perenne, amb el suggeriment de pràctiques. Aquest va ser precisament un dels aspectes que en la valoració del curs passat va sortir amb més insistència. Per això enguany hem augmentat mitja hora la sessió (passem d'una hora i mitja a dues hores ) i dedicarem la darrera part (30-45 minuts) a conèixer aspectes tècnics del treball personal i, si s'escau, fer-ne una petita pràctica de prova a la sessió mateix.

Aquí teniu un avenç del calendari i el temari:

3 d'octubre: Presentació del curs.

7 de novembre: La pràctica integral.

5 de desembre: La consciència.

9 de gener: L'ombra

6 de febrer: La ment

6 de març: El cos

3 d'abril: L'esperit

8 de maig: L'ètica i els valors

5 de juny: Les relacions, el treball i el parentiu.


CURS 2017-18

Aquest curs vam canviar d'estratègia i vam deixar de llegir un sol llibre per a passar a llegir capítols de diferents llibres cada mes. Es pretenia donar una mirada àmplia al diferents enfocaments de la filosofia perenne i, de passada, incentivar la lectura dels llibres que vam anar "tastant".

Vam llegir i comentar capítols d'aquestes obres:

Cavallé, Mónica - La sabiduría recobrada

Augustus, Robert - La evasión espiritual (selecció de capítols)

Wilber, Ken - La conciencia sin fronteras

Almaas, A.H. - Facetas de la unidad. El eneagrama de las ideas santas.

Jung, Carl i altres - Encuentro con la sombra

Harari, Yuval-Noah – Homo Deus


curs 2016-17

Al curs 2016-17 l'Aula va estudiar el llibre de Ken Wilber "Una teoria de todo". Cada mes es va llegir un capítol que era comentat pel grup.

La versió en català de la Wikipèdia presenta l'obra de Wilber dient que... El seu treball es basa en l'intent d'unir ciència i religió amb les experiències dels meditadors i místics, analitzant els elements comuns a les místiques d'orient i d'occident. En la seva obra busca d'integrar la psicoteràpia i l'espiritualitat. Les versions en altres idiomes en fan una presentació més completa.